Tijdens een EmotieCoach gesprek gaan we samen kijken waar de (emotionele) knelpunten zitten en hoe we daar bewustzijn en inzicht in kunnen creëren. Vaak hebben we de neiging om alles wat niet prettig voelt weg te duwen en alles wat prettig voelt vast te willen houden. Maar heeft iemand je weleens geleerd dat je emoties je innerlijk navigatiesysteem zijn en feedback geven op de overtuigingen in je hoofd? Dat het de raadgevers zijn van wat je innerlijk je aangeeft en je niet-passende/onbewuste overtuigingen kan ontmantelen?

Wij kunnen samen inzicht en helderheid gaan creëren in de punten waar jij op dit moment tegenaan loopt. Ik zal je helpen met het vertalen van je emoties en daarbij leren om steeds beter naar jezelf te leren luisteren. Zo kom je steeds beter in contact met jezelf en kun je beter voelen wat je innerlijk doormiddel van je emoties met je communiceert. Zo zijn onprettige emoties ook steeds minder nodig omdat je beter naar jezelf leert luisteren en een leven creëert wat werkelijk bij je past en waar jij gelukkig van wordt.

EmotieCoaching kan behulpzaam zijn bij bijvoorbeeld:

– Last van een emotie als angst en paniek, onrust, onzekerheid, boosheid, je alleen voelen, schaamte, afkeer, verdriet, afkeur, gehaast voelen en elke andere emotie.

– Overspannen/ burn-out klachten, moeite met grenzen (aangeven).

– Handvatten zoekt om met een emotie om te gaan. 

– Helderheid wilt in een persoonlijke situatie.

– Graag iets in je leven wilt veranderen.

– Omgaan met hooggevoeligheid.

Ik help je graag om je weg te vinden naar een meer gebalanceerde staat waarbij je bewust leiding kunt nemen over je leven en een leven kunt creëren wat passend is en klopt voor jou. Je emotionele systeem wijst jou de weg (en de niet-weg).

Ook is het mogelijk om een EmotieCoach sessie te combineren met een AdemSessie. Bij EmotieCoaching werken we vooral op de laag van het mentale en emotionele. Bij een AdemSessie nemen we ook het lichaam mee waardoor we vaak nog beter bij heling kunnen komen omdat trauma en spanning ook in het lichaam ligt opgeslagen. Als je het in 1 van de lagen (mentaal, emotioneel of lichamelijk) verandert, dan verandert alles. Soms is het fijn en nodig om alle lagen van ons wezen erbij te betrekken, soms is een inzicht in 1 van deze lagen voldoende.

Ik ben aangesloten bij het Emotie Expertise Centrum.