Mindfulnesstraining

Ben je vaak (te) druk waardoor je jezelf snel voorbij rent? Heb je last van stress- of spanningsgerelateerde klachten? Draai je in je hoofd veel overuren door piekergedachten? Slaap je slecht, ben je vaak moe of heb je het gevoel dat je niet meer echt kunt genieten? Of wil je gewoon leren mediteren en handvatten krijgen om bewuster te leren leven? Wellicht is een Mindfulnesstraining dan iets voor jou.

We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Door een Mindfulnesstraining kun je leren:

• Bewuster te leven. Met je aandacht bij datgene te zijn waar je werkelijk mee bezig bent, in plaats van vaak al op de automatische piloot te handelen terwijl je aandacht geheel ergens anders is.

• Beter met je gedachten, emoties en lichamelijke ongemakken om te gaan.

• Bewuster keuzes te maken i.p.v. automatisch te reageren.

• Inzicht krijgen in je automatische/aangeleerde patronen.

• Bewuster te worden van je grenzen waardoor je ook de keuze hebt om deze beter te bewaken.

• Meer acceptatie te vinden in de gebeurtenissen van het leven.

• Meer in verbinding te zijn met jezelf en meer rust te vinden in je hoofd.

• Aandachtiger te leven en meer in het moment aanwezig zijn, waardoor je meer kunt genieten van het leven.

Ik heb besloten om in 2023 even geen Mindfulnesstrainingen in groepsverband te geven. Je bent natuurlijk wel van harte welkom in de Mindful yogalessen.